o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Boris Farkaš / divadlo, film, TV

Boris Farkaš

Mgr. Boris Farkaš
herec

* 04.07.1954 Ratková
motto

„Úspech nevidím v niečom jednom konkrétnom. Podľa mňa je úspechom, keď herec dostane postavu, ku ktorej v spolupráci s režisérom nájde ten správny kľúč. Keď to dokáže, potom sa s ňou dokáže pohrávať.„

vzdelanie

VŠMU v Bratislave

životopis

Pôsobenie

Divadlo Andreja Bagara v Nitre
Nová scéna v Bratislave
od 1990 Divadlo Astorka Korzo '90 v Bratislave

Ocenenia

Dosky 1998
- Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny za postavu Tetreva v inscenácii hry Maxima Gorkého Scény z Domu Bessemenovcov - Meštiaci; Divadlo Astorka Korzo '90 Bratislava

Dosky 2000
- Cena za najlepší mužský herecký výkon sezóny za postavu Porfirija Petroviča v inscenácii Vražda sekerou v Svätom Peterburgu; Divadlo Astorka Korzo '90 Bratislava

tvorba

Filmografia:

1979 A pobežím až na kraj sveta (Vladimír)
1982 Soľ nad zlato (cudzí princ)
1983 Výlet do mladosti (Karol)
1984 Návrat Jána Petru (Igor Chebeň)
2001 Vadí nevadí (Pašov otec)
2005 Rodinné tajomstvá

Dabing:

1980 Iba deň (Laco)
1988 Pan Machula vo Vesmíre - Misia Voltana (Bronowski/Benson)
1988 Pan Kaňka ve vesmíru II. - Mise Voltana (Bronowski/Benson)
1988 Pán Machul'a vo Vesmíre - Agneškin únos (Bronowski/Benson)
1988 Pan Kaňka ve vesmíru I. - únos Anežky (Bronowski/Benson)
1989 Rabaka (Gabo)
1989 Montiho čardáš (Boho)
1990 Šípová Ruženka (Viliam, Johan)
1991 Rošáda (Paul Grumbach)
1991 Dempsey a Makepeacova (Dempsey)
1991 Monk (Adrian Monk)
2007 Bathory (Bolek Polívka - postava mnícha Cyrila)

články linky
  Boris Farkaš: Verím, že uvidím Richarda III. ako Roba Rotha či naopak?
  Boris Farkaš vystaví fotografie svojich hereckých kolegov
  Herec Boris Farkaš dostal doteraz najväčšiu filmovú príležitosť

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.cfn.cz, www.cassovia.sk, spracovala M. Remiašová foto www.brejk.sk


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 24.05.2018

  Narodeniny/výročie  
  24.05.  Karol Iždinský
  24.05.  Ján Slezák
  24.05.  Eugen Prochác
  24.05.  Mikuláš Schneider - Trnavský
  24.05.  Ján Iša
  24.05.  Ivan Krajíček
  24.05.  Juraj Horil
  25.05.  Ján Gašperan
  25.05.  Pavol Minárik
  25.05.  Ján Gábor
  25.05.  Pavel Langer
  25.05.  Miroslav Holienka
  25.05.  Pavol Horov
  25.05.  Ján Bahýľ
  25.05.  Eva Poláková
  25.05.  Juraj Droba
  25.05.  Marián Vanko
  26.05.  Ján Svák
  26.05.  Miloš Bátovský
  26.05.  František Kardoš
  26.05.  Peter Bú

  Dnes má meniny
  Ela

  Zajtra má meniny
  Urban



    za máj 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS