o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Ivan Gogál / divadlo, film, TV

Ivan Gogál

Ivan Gogál
herec

* 11.01.1959 Zvolen
vzdelanie

1982 VŠMU v Bratislave, odbor herectvo

životopis

Detstvo syna divadelníkov (matka - režisérka Marta Gogálová, otec - herec a režisér Ján Gogál) sa odohrávalo nielen v šatniach a zákulisí. Ako šesťročný chlapec hral v inscenácii Strakonický gajdoš na doskách Divadla Jozefa Gregora Tajovského vo Zvolene. Ako desaťročný účinkoval vo filmoch Maroško a Sladký čas Kalimagdory.

Od skončenia VŠMU bol členom Činohry Slovenského národného divadla, kde strávil deväť sezón, počas ktorých sa objavil v mnohých výrazných rolách.

V 90. rokoch sa objavil vo filme I. Fíly Lea, od polovice 90. rokov sa venoval podnikaniu.

V súčasnosti dabuje, režíruje, hrá a spieva. Objavil sa tiež v muzikáloch Hamlet, Cigáni idú do neba a Krysař.

tvorba

Filmografia

1968 Sladký čas Kalimagdory (Albín)
1980 Hodiny (Piskor)
1982 Dedičstvo
Kouzelné dobrodružství (Gustáv)
1984 Rozprávky 15 sestier: Kováčova múdrosť
Všechno nebo nic (Boris)
1986 Cena odvahy (Andy)
Chlapec do náručia
1987 Južná pošta
Koník z ebenu
O živej vode (slepý sluha)
1988 Parazit
Prípad poručika Seeborna
1989 Tanec nad plačom
Rabaka
1991 Rochade
Ružová Anička
1992 Most
Starec a cár
1995 Škriatok
1996 Lea (Lein otec)
Normálny cvok
1997 Blúznenie srdca a rozumu
1998 Ja nič neviem
Rivers of Babylon (Zdravko)
1999 O lidech a čarodějích
O ľuďoch a čarodejníkoch
2003 Jiný člověk
Za mestskými múrmi – Čierna pani
2005 Medzi nami

doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.cassovia.sk, www.cfn.cz, www.csfd.cz, spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 20.08.2018

  Narodeniny/výročie  
  20.08.  Pavol Rusko
  20.08.  Pavol Hamžík
  20.08.  Július Satinský
  20.08.  Darina Gabániová
  20.08.  Ľubomír Dolgoš
  20.08.  Silvia Josifoska
  20.08.  Stanislav Chovanec
  20.08.  Ladislav Melioris
  20.08.  Ivo Heller
  21.08.  Ján Jasovský
  21.08.  Milan Urbáni
  21.08.  Miloslav Duchoň
  21.08.  Marián Lapšanský
  21.08.  Eduard Chmelár
  22.08.  Emanuel Filo
  22.08.  Juraj Bartoš
  22.08.  Ida Rapaičová
  22.08.  Zuzana Šedivá
  22.08.  Ľubor Kresák

  Dnes má meniny
  Anabela

  Zajtra má meniny
  Jana



    za august 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS