o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Andrej Hryc / divadlo, film, TV

Andrej Hryc

Andrej Hryc
herec, producent, Honorárny konzul Seychelskej republiky na Slovensku

* 30.11.1949 Bratislava
vzdelanie

1965 - 67 SVŠ Bratislava
1967 - 71 VŠMU Bratislava, Divadelná fakulta, odbor herectvo (u L. Chudíka a prof. J. Budského)


životopis

Rodina

Manželka: Veronika, rod. Kičová
Deti: Wanda (1978), Hugo (1986)
Rodičia: Vojtech a Mária Marczuk

Kariéra

1971-77 Štátne divadlo Košice, herec
1977-80 slobodné povolanie, herec
1980-90 Nová scéna Bratislava, herec
1990-92 slobodné povolanie, herec
1991- Drink in Gallery Bratislava, galerista - majiteľ
1992-2005 Rádio Twist a.s., Bratislava, generálny riaditeľ, predseda predstavenstva
1992-2005 Prezident Asociácie nezávislých rozhlasových a televíznych staníc Slovenska
1998- vymenovaný vládou Seychelskej republiky za Honorárneho konzula na Slovensku
1999-2002 MK SR, poradca ministra kultúry SR
2002 Divadlo Nová scéna Bratislava - riaditeľ
2000- prokurista, Reduta Group.s.r.o.

Ocenenia

1985 Cena literárneho fondu
1999 Český lev – nominácia, za najlepší mužský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Rivers of Babylon

Kontakt

Andrej Hryc
Konzulat Seychelskej republiky
Beblaveho 4, 811 01 Bratislava


tvorba

Ako herec účinkoval v asi 40 hraných filmoch, vyše 200 TV inscenácií,
80 divadelných predstavení, vyše 2000 postáv v dabingu

Divadelná tvorba (výber)

  • 1974 Lope de Vega: Fuente Ovejuna – Flores, Ján Solovič: Meridian - Iľja
  • 1975 Alexander Vampilov: Starší syn – Silva, Jean B.Moliére: Tartuffe – Tartuffe, Karel Čapek: Lúpežník – lúpežník, Bertold Brecht: Žobrácka opera – Jakub
  • 1976 Alexej N. Ostrovskij: Les – Bulanov, Pavol Országh Hviezdoslav: Hájniková žena – Artúš
  • 1977 Ján Solovič: Zlatý dážď – Iľja, William Shakespeare: Richard III. – Richard
  • 1978 Peter Zvon: Tanec nad plačom - Aristid Kráľ
  • 1983 Ján Solovič: Kráľovná noci v kamennom mori - Štefan Paček
  • 1984 Ondrej Šulaj: Ako v pavučine – Michal
  • 1986 R. Bolt: Človek pre všetky čas - Vojvoda z Norfolku
  • 1987 M. Unt: Generálka – Jaan, Gustave Flaubert: Kandidát – Heurtelot
  • 1988 J. Bouček: Smrť v záhrade Girardinovcov - Maillart, starosta
  • 1989 István Őrkény: Pokrvní príbuzní - Pavol Bokor
  • 1990 P. Chesnot: Na zdravie ! - André Maréchal
  • 1994 Friedrich Dűrrenmatt: Kráľ Ján
  • 1997 Charles Dickens: Oliver Twist - Fagin

    Posledné muzikálové divadelné aktivity

  • 2000 Oliver - Fagin, réžia Jozef Bednárik, ŠD Košice
  • 2001 Hamlet - Claudius, réžia Zdeněk Troška, Divadlo Kalich Praha
  • 2002 Hamlet - Claudius, réžia Andrej Hryc, Divadlo Nová scéna Bratislava
  • 2004 Noc na Karlštejně - Vévoda bavorský Štěpán, réžia Petr Novotný, Hudební divadlo Karlín Praha
  • 2005 Na skle maľované - Dovrávač, réžia Ján Ďurovčík, Divadlo Nová scéna Bratislava
  • 2005 Hello, Dolly! - Vandergelder, réžia Milan Lasica, Divadlo Nová scéna Bratislava
  • 2008 Muzikál Švejk - Hostinský Palivec, Závodčí Flanderka, réžia Václav Podstránecký, Divadlo Hybernia Praha
  • 2008 Producenti - Max Bialystock, preklad + réžia - Wandal Production
  • 2010 Ať žije rokenrol ! - Radimecký, réžia Viktor Polesný, Divadlo Broadway Praha

    Filmografia

  • 1970 Rajský plyn
  • 1974 Naši synovia
  • 1975 Sebechlebskí hudci (Selim)
  • 1976 Keby som mal dievča (Oliver)
  • 1977 Advokátka (Belko)
    Sedem krátkych rokov inž. Hagaru
  • 1978 Pustý dvor (Gabo)
    Zbojnícky tanec
  • 1979 Vynes na hour svoj hrob
    Pochábeľ
  • 1980 Hodiny
    Děti zítřků (Edoš)
  • 1982 Cukor
  • 1983 Tisícročná včela (murár)
  • 1984 Sladké starosti (Balucha)
    Povstalecká história
  • 1985 Zabudnite na Mozarta (Deml)
  • 1986 Utekajme, už ide! (Hadži Rawall)
    Cena odvahy (Peter Vanák)
    Galoše šťastia (major)
    Alžbetin dvor
    Chlapec do náručia
    Akcia Edelstein
  • 1987 Pehavý Max a strašidlá (kováč)
  • 1988 Štek (Laborec)
    Kamarád do deště (Bureš)
  • 1989 Dynamit (krčmár)
    Sedím na konári a je mi dobre (prokurátor)
    Ohrozený dom
  • 1990 V rannej hmle (kapitán Hajčík)
    Svědek umírajícího času
  • 1992 Kamarád do deště II. (Bureš)
  • 1994 Vášnivý polibek (Mário)
    Na krásnom modrom Dunaji (vrchný)
    Císařovy nové šaty (major)
  • 1996 Pasáž (vedúci kaviarne)
  • 1998 Rivers of Babylon (Rácz)
  • 1999 Šest statečných (Tajný)
  • 2001 Uprising - U.S.A., réžia Jon Avnet (Archberg)
  • 2002 Útěk do Budína (Dubec)
  • 2003 Kobova garáž
  • 2004 Černí baroni (major Haluška)
  • 2004 Frankenstein - U.S.A., réžia Kevin Connor (Magistrate)
  • 2007 Love Story Bathory (richtár)
  • 2008 Producenti - preklad a réžia - hlavná úloha (Max Bialystock)
  • 2008 - 2010 TV seriál "Ulice" TV NOVA (Boris Nekonečný)
  • 2009 T.M.A. (Balucha)
  • 2010 Na vlky železa CTV (Starosta)
  • 2010 Jseš mrtvej, tak nebreč CTV (Hostinský)
  • 2010 Habermannov mlyn (starosta Hartl)



  • záujmy

    práca, tenis, golf, cestovanie, umenie
    jazykove znalosti: anglický a ruský jazyk

    články linky
      Andy Hryc: Zahrá si vďaka dcére, no tá ešte zháňa peniaze na film
      Andy Hryc vydáva knihu, v ktorej to natrel 730 osobnostiam: Som pripravený na po
      Hryc v Austrálii: Na žiaľ zabúdal medzi koalami
      Hryc po Let´s Dance: Schudol či pribral?
      Hryc na nepoznanie: Šokujúca zmena po 42 rokoch!
      Začínajú skúšať Producentov, herci sa tešia
      Andy Hryc mlsá na Vianoce skromne

     Staršie články o osobnosti >>
           
    doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

    Zdroj: Andrej Hryc, www.cfn.cz, www.csfd.cz, www.webdesign.sk, www.saturn.sk; www.imdb.com Spracovala M. Remiašová, M. Brezinová


    Verzia pre tlač
           

      Dnes je 15.12.2018

      Narodeniny/výročie  
      15.12.  Dobroslav Orel
      15.12.  Martin Škrtel
      16.12.  Štefan Čambal
      16.12.  Stanislav Šesták
      16.12.  Ján Smrek
      16.12.  Jozef Majerčík
      17.12.  Tibor Šagát
      17.12.  Július Filo
      17.12.  Štefan Detvai
      17.12.  Emanuel Romančík

      Dnes má meniny
      Ivica

      Zajtra má meniny
      Albína



        za december 2018


       pozrite si poradie TOP 51
       rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


      2303

      osobností
      v databáze portálu


    KTO je KTO?
    a
    KTO bol KTO?
    na Slovensku


     

    (c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS