o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Kamila Magálová / divadlo, film, TV

Kamila Magálová

Mgr. Kamila Magálová
herečka

* 16.11.1950 Bratislava
vzdelanie

VŠMU v Bratislave

životopis

Pôsobenie
Poetický súbor Novej scény
od 1982 SND

Najväčší divácky ohlas mali jej herecké výkony v inscenáciach Pozor na Leona, Malá nočná hudba, Na skle maľované, v Čerticiach, Chrobákovi v hlave a v hre Tančiareň. Kamila Magálová je naviac Veľvyslankyňa dobrej vôle UNICEF na Slovensku, patrónka Slobody zvierat a prezidentka Nadácie na záchranu koní.

tvorba

Filmografia
1976 Koncert pre pozostalých (Mária Spurná)
Americká tragédia
1979 Eugen Onegin
1980 Demokrati (Želka)
Falošný peniaz
1981 Ďuro – Truľo
1982 Chlap pretývaný Brumteles
Guľôčky (učiteľka)
Clavijo
1983 Jožko Púčik a jeho kariéra
Radosť žiť
1984 Keď jubilant plače
Falošný princ (sultánka)
Všichni mají talent (Juráňová)
1985 O sláve a tráve (Jana – Zuzana)
1986 Rodina Tjaeldovcov
1987 Začiatok sezóny (Giza)
Smrť s fotografiou
1988 Chlapská dovolenka
Maria Stuarda
1989-199 Dempsey a Makepeacová - (seržantka Makepeacová)
1990 Fuente ovejuna
1991 Rozruch na onkológii
1992 Výstrel na Bonaparta
Čo rozprávala teta Srna
1994 Dvaja muži pod posteľou
1996 Herodes a Herodias
2001 Zlatý chlieb
2002 O Ječmínkovi
2004 Ruth to vidí jinak

Dabing
1979 A pobežím až na kraj sveta (matka Majky)
1980 Otec ma zderie tak či tak (učiteľka)
1983 Mŕtvi učia živých (Oršulová)
1984 Lev Tolstoj (Alexandra Lvovna)
1985 Zabudnite na Mozarta (Magdaléna)
1987 Úsmev diabla (Martina)

články linky
  Kamila Magálová: V novom roku by som škrtla násilie
  Nezabudnuteľná Makepeacová - Kamila Magálová jubiluje. Má 60!
  Havlová odmietla úlohu, nahradí ju Magálová
  Kamila Magálová: Z lásky človek bozkáva lepšie ako Boh
  Nová česká komédia s Magálovou je hit! Pritiahla vyše 90 tisíc divákov
  Magálová s Jamrichom - láskokaziči nastupujú do Ordinácie
  Kamila Magálová je hlavná hrdinka komédie Líbáš jako Bůh

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.snd.sk, www.csfd.cz, www.cfn.cz, Spracovala Monika Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 23.11.2017

  Narodeniny/výročie  
  23.11.  Marietta Žigalová
  23.11.  Štefan Banič
  23.11.  Laco Lučenič
  23.11.  Elena Brestenská
  23.11.  Jana Kiššová
  24.11.  Dušan Galis
  24.11.  Cyprián Majerník
  24.11.  Janko Silan
  24.11.  Ján Želibský
  25.11.  Ľudmila Lipková
  25.11.  Jozef Škultéty
  25.11.  Ferdinand Písecký
  25.11.  Ján Cuper

  Dnes má meniny
  Klement

  Zajtra má meniny
  Emília



    za november 2017


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS