o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Marta Sládečková / divadlo, film, TV

Marta Sládečková

Marta Sládečková
herečka

* 27.01.1958 Trenčín
vzdelanie

1973 - 1977 gymnázium, Nové Mesto nad Váhom
1977 - 1981 Divadelná fakulta, VŠMU v Bratislave, odbor herectvo

životopis

Herečka Marta Sládečková začínala svoju kariéru v roku 1981 v Divadle SNP v Martine, kde do roku 1987 stvárnila množstvo postáv. Z nich najvýznamnejšie boli: úloha ženy v Živote človeka (A. Leontiev), Aksjuša v hre Les (Ostrovskij), v Shakespearovom Sne noci svätojánskej stvárnila postavu Hermie. V rokoch 1978 - 1993 pôsobila Marta Sládečková v Divadle Andreja Bagara. Na nitrianskych divadelných doskách sa predstavila v hre E. O. Neala Smútok pristane Elektre, za postavu Lavínie bola ocenená cenou J. Borodáča. Hrala tiež v muzikálnej inscenácii A. Dumasa Dáma s kaméliami, v hre Ľubomíra Feldeka Utekajte slečna Nitouche stvárnila hlavnú úlohu. V roku 1993 jej kroky smerovali do Divadla Astorka Korzo ´90. Tu ju diváci mali možnosť vidieť ako Luciu v Hlave medúzy od B. Vijana (režisérom bol Milan Lasica), ako Portia sa predstavila v Shakespearovom Kupcovi benátskom, Jelenu Andrejevnu si zahrala v Čechovej hre Ujo Váňa.
V minulosti hosťovala na Novej scéne v Bratislave v inscenácii Šiesti v pyžame a Osem žien. V štúdiu L+S to bola inscenácia Život na trikrát.
Spolupracovala aj s televíziou, hrala v televíznych inscenáciách A čo ja miláčik, Veľká rošáda, Škvrny na slnku, Chaos. Účinkovala tiež v desiatkach celovečerných slovenských filmov, okrem iných Pomocník, Hody, Obyčajný špás, Pozemský nepokoj, Dva lidi v ZOO. Zo seriálov to bola Škola detektívky, Veľké srdce, či Koniec veľkých prázdnin a v poslednom období úspešný seriál Susedia, kde si zahrala spolu so Zuzanou Tlučkovou, Petrom Marcinom či Andym Krausom.

tvorba

Pôsobenie
1981 - 1987 Martinské divadlo
1987 - 1993 Divadlo Andreja Bagara v Nitre
od roku 1993 Divadlo Astorka-Korzo´90 v Bratislave

Filmografia
1981 Pomocník
1982 Veľké šťastie
1982 Pomocník
1983 Letný strom radosti
1984 Ako premôcť vodníka
1986 A čo ja, miláčik?
1987 Hody
1988 Prípad poručíka Seeborna
1988 Štek
1988 Mikola a Mikolko
1989 Obyčajný špás
1989 Turandot
1989 Zlodarov les
1989 Dva lidi v ZOO
1990 Fuente ovejuna
1992 Rozprávky z Hollywoodu
1992 Starec a cár
1993 Pozemský nepokoj
1994 Anděl milosrdenství
1994 Dvaja muži pod posteľou
1994 Macoška
1994 Zo života dona Juana
1996 Konec velkých prázdnin
1996 Normálny cvok
1997 Tábor padlých žien
1998 Ja nič neviem
1998 Priateľstvá padajúceho lístia
2000 Chaos
2000 Král sokolu
2005 Příběhy obyčejného šílenství
2006 Susedia (TV seriál)

články linky
  Sládečková s Tlučkovou - nerozlučný tandem mieri na Floridu
  Sládečková opäť zažila tanečné zimomriavky
  Sládečková: Ježiškovi už nepíšem. Dar je, že môžem byť s najbližšími
  Herečka Marta Sládečková oslavuje okrúhle životné jubileum
  Sládečková: Nepečiem, som hosť
  Stíhačka Sládečková v oblakoch
  Marta Sládečková: V súkromí nie som lovkyňa!

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.cfn.cz, www.csfd.cz, foto: Star , spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 19.09.2017

  Narodeniny/výročie  
  19.09.  Vladimír Maňka
  19.09.  Michal Stríženec
  19.09.  Július Oszlányi
  19.09.  Daniel Krajcer
  19.09.  Emil Belluš
  19.09.  Milan Antal
  19.09.  Ivan Hopka
  20.09.  Vladimír Clementis
  20.09.  Anton Baláž
  20.09.  Mária Sabolová
  20.09.  František Kristek
  20.09.  Móric Beňovský
  20.09.  Štefan Koval
  20.09.  Marián Bernadič
  21.09.  Robert Nemcsics
  21.09.  Jozef Burian
  21.09.  Martin Benka
  21.09.  Milan Karabín
  21.09.  Oto Barborák
  21.09.  Anton Špiesz
  21.09.  Jozef Baxa

  Dnes má meniny
  Konštantín

  Zajtra má meniny
  Ľuboslav/Ľuboslava



    za september 2017


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS