o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Anna Šišková / divadlo, film, TV

Anna Šišková

Anna Šišková
herečka

* 30.06.1960 Žilina
vzdelanie

1975 - 1979 gymnázium, Púchov
1979 - 1982 Pedagogická fakulta, Univerzita Komenského, Trnava

životopis

Slovenská herečka Anna Šišková pochádza zo Žiliny. V rokoch 1979 - 1982 absolvovala Pedagogickú fakultu v Trnave.
Už počas štúdia bola herečkou v Divadle Jonáša Záborského. V rokoch 1981 - 1992 bola členkou Trnavského divadla, odkiaľ prešla do Divadla Astorka Korzo 90. Tu sa herečka predstavila v hrách Skrotenie zlej ženy ako Janka, hlavnú úlohu si zahrala v Rómeovi a Júlii. Postavu Lindy stvárnila v hre Zahraj to ešte raz, Máriou bola v hre Historky z Viedenského lesa, Soňou v Ujovi Váňovi.
V Radošinskom naivnom divadle sa predstavila vo viacerých hrách Stanislava Štepku.
Hosťuje aj v Prahe v Švadovom divadle, v hrách Ženy medzi nebom a zemou a Odchody vlakov.

Divadelná herečka si zahrala aj vo filmoch. V snímke Musíme si pomáhať stvárnila Máriu, v Krutých radostiach Helenu. Diváci ju mali možnosť vidieť aj v českom televíznom seriáli Letisko a Miesto v živote.

Anna Šišková bola vydatá za režiséra Juraja Nvotu. Má dve dcéry - Terezu a Dorotu.

Prierez kariéry:

1980 - 1981 Divadlo Jonáša Záborského, Prešov
1981 - 1992 Trnavské divadlo
od roku 1992 Divadlo Astorka Korzo 90

Ocenenia:

Český lev - nominácia za najlepší ženský herecký výkon vo vedľajšej úlohe vo filme Kruté radosti (2003).

V roku 2001 získala Českého leva za najlepší ženský herecký výkon v hlavnej úlohe vo filme Musíme si pomáhat (2000).

2001 Cena diváka na Filmovom festivale Plzeň
2001 Ocenenie na Divadelných doskách
1998 Premiérová cena Igric

tvorba

Herecká filmografia:

2005 Eden - Zlatá karta (TV)
2005 Sluneční stát
2004 Konečná stanica
2004 Prirodzená smrť
2003 Zostane to medzi nami
2002 Kruté radosti
2001 Vadí nevadí
2000 Krajinka, Musíme si pomáhat
1999 Zborovňa
1998 Priateľstvá padajúceho lístia (TV)
1997 Armagedon na Grbe (TV)
1996 Prášky na spanie (TV)
1995 Samota lásky (TV)
1994 Na krásnom modrom Dunaji
1988 Balada o mŕtvych očiach (TV)
1987 Úsmev diabla (TV)
1987 Ženské oddelenie (TV)
1985 Tichá radosť

záujmy

príroda, cestovanie, šport

články linky
  Anka Šišková od septembra točí s oboma dcérami
  Rádio vysiela z Markízy, nechýba Šišková ani Luknár
  Šiškovej pripravili scenáristi tragickú smrť
  Anna Šišková: S letuškou v posteli
  Šišková: Láska muža a ženy sa dá nahradiť
  Blondýnka z Bratislavy prodává český seriál

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: Česko-slovenská filmová databáze; F. Janícek: Who is who v Slovenskej republike, 2003, s. 486


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 18.06.2018

  Narodeniny/výročie  
  18.06.  Alojz Mészáros
  18.06.  Dušan Bakoš
  18.06.  Jozef Horník
  18.06.  Ján Roháč
  19.06.  Ján Sitek
  19.06.  Alexander Bröstl
  19.06.  Dušan Martinček
  19.06.  Vladimír Čečot
  19.06.  Sebastian Labo
  19.06.  Július Alexy
  20.06.  Jaroslav Paška
  20.06.  Vladimír Hák
  20.06.  Dušan Rapoš
  20.06.  Ľubomír Jankovič
  20.06.  Ivan Palúch
  20.06.  Tomáš Kovács

  Dnes má meniny
  Vratislav

  Zajtra má meniny
  Alfréd



    za jún 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS