o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Alžbeta Poničanová / divadlo, film, TV

Alžbeta Poničanová
herečka, pedagogička

* 26.09.1908 Predajná pri Banskej Bystrici
18.12.1987 Bratislava
životopis

Okrem množstva postáv v Činohre SND, vytvorila postavy vo filmoch Rodná zem, Rok na dedine, Vlčie diery, Kozie mlieko či Drevená dedina. Pedagogicky pôsobila na VŠMU v Bratislave. Jej manželom bol básnik Ján Poničan.

tvorba

Herecká filmografia

1937 Matkina spoveď (Marka)
1948 Vlčie diery (matka Svrčinová)
1950 Kozie mlieko, Priehrada
1953 Rodná zem (Hrstková)
1955 Drevená dedina (Katra Mikulová)
1958 Šťastie príde v nedeľu (Pišlová), Dáždnik svätého Petra
1959 Muž, ktorý sa nevrátil (Malatinská)
1961 Chvíle rozhodnutí, 4. (teta)
1963 Ivanov (Zinajda)
1964 Balada o Vojtovej Maríne
1966 Konec srpna v hotelu Ozon (stará žena)
1967 Rok na dedine (Trúbeľková)
1969 Kolonie Lanfieri (Saba)
1974 Do zbrane, kuruci! (Michaličová), Siroty, Škriatok
1977 Volání rodu (Tlapa), Na Veliké řece (Tlapa)

Ocenenia

1949 – Národná cena za herecký výkon

doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.csfd.cz. Spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 29.06.2017

  Narodeniny/výročie  
  29.06.  Pavol Prokopovič
  29.06.  Peter Magvaši
  29.06.  Ľudmila Pajdušáková
  29.06.  Martin Leginus
  30.06.  Boris Filan
  30.06.  Anna Šišková
  30.06.  Ján Voderadský
  30.06.  Marián Gajdoš
  30.06.  Ivan Štrpka
  1.07.  Ivan Černaj
  1.07.  Valerián Stražovec
  1.07.  Michal Horský

  Dnes má meniny
  Peter/Pavol/Petra

  Zajtra má meniny
  Melánia



    za jún 2017


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS