o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Karol Čálik / divadlo, film, TV

Karol Čálik

Karol Čálik
herec, spevák (tenor)

* 15.03.1945 Trnava
vzdelanie

1966 VŠMU v Bratislave, odbor herectvo

životopis

Karol Čálik je slovenský herec a spevák, rodák z Trnavy. Po ukončení štúdia na VŠMU v Bratislave nastúpil v roku 1966 do Činohry Slovenského národného divadla. V roku 1968 sa stal sólistom spevohry. Vynikajúci herec a talentovaný spevák sa divákom predstavil aj vo viacerých filmoch. Hral aj na Novej scéne, hosťoval v divadle Aréna, učil na konzervatóriu.
Karol Čálik je ženatý, má dve deti.

Kariéra:

1966 Činohra SND v Bratislave
1968 sólista spevohry

tvorba

Filmografia:

1965 Námestie svätej Alžbety
1968 Dialóg 20-40-60 (chuligán)
1969 Generácia (Julo Holko)
1969 Génius (výtvarník)
1970 Zločin slečny Bacilpýšky (Dodino)
1971 Hľadači svetla (Willy)
1972 Tie malé výlety
1974 Skrytý prameň (tovariš)
1974 Deň, ktorý neumrie (Jamriško)
1974 Veľká noc a veľký deň
1974 Figliar Šťopka
1974 Šťopka a Šidielko
1975 Pacho, hybský zbojník (Jano)
1975 Zlaté jabĺčko
1976 Stratená dolina (Ferdo)
1976 Sokovia
1977 Advokátka (Dežo)
1978 Poéma o svedomí I-II (partizán Ďuro)
1978 Kazko Vlasko
1978 Na vysokej skale: Spišský rebel
1979 Rosnička
1979 Hra na telo
1979 Prerušená hra (Frido Megál)
1981 Noční jazdci (Štefan Hnáci)
1981 Člny proti prúdu (Korček)
1982 Za humny je drak
1983 Drotár
1984 Falošný princ (konský handliar)
1984 Drevená krava
1986 Dobríčko
1986 Galoše šťastia (falošný lampár)
1986 Polepetko
1986 Utekajme, už ide!
1987 Přátelé bermudského trojúhelníku, 2. Expres do Bratislavy (Tonda)
1987 Začiatok sezóny (Fero)
1987 Nové Pištáčikove dobrodružstvá
1988 Hurá za ním (Cejpek)
1989 V meste plnom dáždnikov (Duban)
1990 Modrý Jonatán
1991 Un coeur ŕ prendre (Dva kroky od raja), Francúzsko (Trombonne)
1992 Most
2001 Hana a její bratři (Kveta)
2001 Zlatý chlieb
2004 Prirodzená smrť

Dabing:

1987 Pehavý Max a strašidlá (Henry)

články linky
  Karol Čálik: V divadle som strávil viac času ako doma
  Karol Čálik: Bez divadla by som žiť nedokázal
  Karol Čálik sa teší, až bude spolu s vnučkou pozerať rozprávky
  Karol Čálik: Nepatrím do tohto storočia, už automatická práčka mi robí problémy

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.cfn.cz, www.csfd.cz, www.sfd.sfu.sk. Spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 19.09.2018

  Narodeniny/výročie  
  19.09.  Vladimír Maňka
  19.09.  Michal Stríženec
  19.09.  Július Oszlányi
  19.09.  Daniel Krajcer
  19.09.  Emil Belluš
  19.09.  Milan Antal
  19.09.  Ivan Hopka
  20.09.  Vladimír Clementis
  20.09.  Anton Baláž
  20.09.  Mária Sabolová
  20.09.  František Kristek
  20.09.  Móric Beňovský
  20.09.  Štefan Koval
  20.09.  Marián Bernadič
  21.09.  Robert Nemcsics
  21.09.  Jozef Burian
  21.09.  Martin Benka
  21.09.  Milan Karabín
  21.09.  Oto Barborák
  21.09.  Anton Špiesz
  21.09.  Jozef Baxa

  Dnes má meniny
  Konštantín

  Zajtra má meniny
  Ľuboslav/Ľuboslava



    za september 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS