o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Stanislav Počaji / hudba

Stanislav Počaji

Stanislav Počaji
jazzový hudobník (gitara, skladba, aranžovanie)

* 20.10.1964 Želiezovce
vzdelanie

1980-84 Stredná priemyselná škola dopravná Trnava (10 rokov pracoval ako rušňovodič)
1986 Ľudové konzervatórium Bratislava, odbor gitara

životopis

Pôsobenie
od 1995 lektor na Letnej jazzovej dielni v Bratislave
od 1997 učí gitaru v hudobnej škole Yamaha

Hudobný vývoj

1974 člen mandolínového orchestra BJB Tekovské Lužany
1988 člen gospelovej skupiny Kontakt
1989 založil skupinu Bos/s/a noha, ktorá mala spočiatku v repertoári jazzové a bluesové štandardy, neskôr sa orientovala na fusion music a autorské kompozície Stana Počajiho, Petra Preložníka a Ľubora Priehradníka
1989-90 súkromné štúdium gitary u Matúša Jakabčica
1991 účasť na workshope East – West Music Seminar Jazz-Rock-Latin v Brandbjergu (Dánsko)
1991, 1992 účasť na Slovenskom jazzovom festivale Žilina (Bos/s/a noha)
1991-93 spolupráca s Jožom Barinom – vznik skupiny Meditating Blues Band
1992 účinkovanie na Medzinárodnom jazzovom festivale Přerov (CZ, Bos/s/a noha); účasť na jazzovom workshope vo Frýdlante; súkromné štúdium u Andreja Šebana
od 1993 pôsobí ako gitarový lektor: v hudobnej škole YMCA (od 1993); na Letných jazzových dielňach (od 1995); v hudobnej škole YAMAHA (od 1997
1994 vystúpenie na Bratislavských jazzových dňoch ’94 (Bos/s/a noha); v skupine hosťuje Silvia Josifoska; vznik formácie Acoustic Session (Silvia Josifoska – spev, Stano Počaji – gitara, Juraj Kalász – kontrabas) s bluesovou a swingovou orientáciou
1995 rozpad skupiny Bos/s/a noha; vznik skupiny Acoustic O. J. Band (Martin Ďurdina – trúbka, Peter Kotry – saxofón, Peter Preložník – klavír, František Horváth – basgitara, Juraj Gergely – bicie, Stano Počaji – gitara)
1996-2000 člen formácie P & P Quartet (neskôr Zuzana Suchánková & PP Quartet; Stano Počaji – gitara, Peter Preložník – klávesové nástroje, Peter Oberländer – basgitara, Csaba Csendes – bicie, Zuzana Suchánková – spev)
1997 člen Karol Ondreička & Stano Počaji Band (Anton Jaro, Peter Oberländer, Jozef Brisuda, Juraj Gergely)
1998 člen formácie Jazz Standard Antona Jara (Anton Jaro – basgitara, Stano Počaji, Peter Preložník, Csaba Csendes, Juraj Gergely – bicie, Jaro Gregorovič – xylofón, perkusie)
2000 založil skupinu Aftertee (súčasná zostava: Stano Počaji – gitara, Braňo Valanský – basgitara, Peter Preložník – klávesové nástroje, Miro Hank – bicie)
2001-02 člen skupiny Exfónia

Inšpiroval sa jazzrockovou hudbou, v ktorej zdôrazňuje celkový sound. Ako gitarista a skladateľ preferuje melodický nápad, z ktorého odvíja ďalší hudobný tok. Nadväzuje na gitaristov P. Methenyho a J. Scofielda. V ďalšom období dospel až k akustickému mainstreamu. Jeho silnou stránkou je najmä schopnosť koncentrovať invenciu v kompozičnej práci.

tvorba

Diskografia
CD Young Slovak Jazz, Bossa Noha, HF 1995
Zuzana Suchánková &PP QUARTET Spiritual WAY 1999
Dura & Bluesklub : Kľud a piesok 2000
Róši Kaisen L´ame 2000
Szidi Tobias: Divý Mak 2001
Christmas concert REDUTA 2002
Michal Horáček: Tak to chodí 2003
Szidi Tobias: PUNTO FIJO 2003

súčasná zostava kapely AFTERTEE
Stano Počaji, Eugen Vizváry, Oldo Petráš, Michal Šimko

články linky

 Staršie články o osobnosti >>
  Osobná stránka
  Stanislav Počaji
  Stanislav Počaji
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: Y. Kajanová: Slovník slovenského jazzu. Národné hudobné centrum, Bratislava 1999, Hudobné centrum (www.hc.sk), Spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 18.12.2017

  Narodeniny/výročie  
  18.12.  Juraj Sinay
  18.12.  Ferdinand Ďurčanský
  18.12.  Monika Haasová
  18.12.  Samuel Zoch
  18.12.  Eva Ferková
  19.12.  Milan Belica
  19.12.  Zuzana Kocúriková
  19.12.  Štefan Kavecký
  19.12.  Ján Kormanec
  19.12.  Michal Arpáš
  19.12.  Karol Elbert
  20.12.  Jozef Kresánek
  20.12.  Adolf Jurášek

  Dnes má meniny
  Sláva/Slávka

  Zajtra má meniny
  Judita



    za december 2017


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS