o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Ivan Krivosudský / divadlo, film, TV

Ivan Krivosudský

Ivan Krivosudský
herec

* 01.03.1927
04.12.2010 Bratislava
vzdelanie

1951 Vyštudoval herectvo

životopis

Od roku 1949 bol členom činohry Novej scény v Bratislave. Vytvoril množstvo menších i väčších rolí, presvedčivo stvárňoval tragikomické postavy, nezriedka postavy osudom zmietaných antihrdinov. Protipólom k nim boli úlohy v komédiach, často účinkoval v televíznych zábavných programoch estrádneho charakteru (Silvester, Vtipnejší vyhráva...). Venoval sa tiež dabingu. Po revolúcii sa herecky odmlčal.

tvorba

Herecká filmografia
1951 Lazy sa pohli (Ďuro Sršeň)
1952 Mladé srdcia (Uhrík)
1956 Čert nespí (Cyril Kvasnička)
Nie je Adam ako Adam
1957 Štyridsaťštyri
1959 Dom na rázcestí
1961 Bratia (nezamestnaný)
Pieseň o sivom holubovi (vojak)
1965 Oko za oko
Žltý dostavník
1966 Majster kat (Gabriel)
1968 Pomsta starej dámy alebo na každého dôjde
Zbehovia a pútnici (Dominika - vykupovač)
1969 Prípad jasnovidca Hanussena
1970 Naši pred bránami (Frank)
1971 Páni sa zabávajú (Demin)
Slávny pes (Kern)
Zaprášené histórie – 5. Pán profesor sa zaľúbil (kat)
Zaprášené histórie – 8. Švihrovská pieseň (sultán)
1972 Ľalie poľné (Kerenský)
1973 Hriech Kataríny Padychovej (Hanuliak)
Skrytý prameň (Abrahámovský)
1974 Kto odchádza v daždi... (Lubina)
1976 Červené víno I-II
1978 Kazko Vlasko
Poéma o svedomí I-II (Štefan Bednár)
Smoliari (profesor Cosínus)
1981 Ďuro – Truľo
Prípad Evy Burdovej
Zázračný autobus
1982 Soľ nad zlato (záhradník)
1988 O láske a slávikoch
1988 Nebojsa (krčmár)
1989 Ohrozený dom
1991 Štúrovci
Variácie slávy

články linky
  Zosnulý herec Krivosudský (†83): Mal život plný utrpenia!
  Zomrel herec Ivan Krivosudský
  Ivan Krivosudský: Už by som sa neženil

 Staršie články o osobnosti >>
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: Zdroj: Česko-Slovenská filmová databáza (www.csfd.cz), České filmové nebe (www.cfn.cz), www.fdb.cz. Spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 20.11.2018

  Narodeniny/výročie  
  20.11.  Rudolf Baláž
  20.11.  Ján Lukačka
  20.11.  Ján Boďa
  20.11.  Oľga Pietruchová
  20.11.  Martin Glváč
  20.11.  Anton Anderle
  21.11.  Alica Elscheková
  21.11.  Miloš Weingart
  21.11.  Samo Stankoviansky
  21.11.  Andrej Chudoba
  21.11.  Miroslav Cheben
  22.11.  Gábor Gál
  22.11.  Ľudovít Petránsky
  22.11.  Ján Gallovič
  22.11.  Andrej Lieskovský

  Dnes má meniny
  Félix

  Zajtra má meniny
  Elvíra



    za november 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS