o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Anna Javorková / divadlo, film, TV

Anna Javorková

Anna Javorková
herečka

* 08.10.1952 Ružomberok
vzdelanie

VŠMU v Bratislave

životopis

Už ako študentka VŠMU pôsobila na scéne Slovenského národného divadla. Ťažisko jej tvorby je v divadle, vytvorila však aj niekoľko filmových a televíznych postáv, ktoré dokresľujú jej herecký profil. Často zobrazovala ženy túžiace po životnom šťastí.

Pedagogicky pôsobila na Konzervatóriu. Jej manželom je režisér Vladimír Strnisko.

tvorba

Filmografia

1974 Škriatok
1975 Karol Ketzer
1976 Jeden stříbrný (Tkáčová)
1977 Súkromná vojna (Klára)
Jedenáste prikázanie
Druhá láska
Ako sa Vinco zaťal
1978 Buky podpolianske
1979 A pobežím až na kraj sveta (učiteľka)
1980 Hodiny (Heverová)
Na skle maľované
1981 Súdim ťa láskou (Gabika)
1984 Ionov sen
Konečne bude mier
Vzbúrené mesto
1986 Staccato (matka)
Don Carlos
Chlapec do náručia
Kucapaca alebo Obnovenie poriadku
1987 Nemožná (žena)
1988 Portrét Doriana Graya
1989 Právo na minulosť (Marka)
Pani Berta Garlanová
1991 Koleso osudu
1992 Putá osudu
1993 Posledný coctail
1994 Gendúrovci
1996 Starožitné zrkadlo
1997 Blúznenie srdca a rozumu
1999 Fiaker číslo 21
Škovránok
2003 Jesenná (zato) silná láska
2004 Tajné sny (Julie)
2009 Chuť leta (film)
2009 Odsúdené (tv seriál)
2010: Nesmrteľní - Kvety a Lucia
2011: Druhý dych
2012: Horúca krv

doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.snd.sk, www.csfd.cz, www.cfn.cz, spracovala M. Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 17.11.2018

  Narodeniny/výročie  
  17.11.  Brigita Schmögnerová
  17.11.  Tibor Bastrnák
  17.11.  Karol Pieta
  17.11.  Martin Jakubec
  18.11.  Ľubomír Sekeráš
  18.11.  Andrej Plávka
  18.11.  Ľudovít Kneppo
  18.11.  Ferdinand Hložník
  18.11.  František Kašický
  18.11.  Norbert Frištacký
  18.11.  Ľudovít Jurčík
  19.11.  Pavol Drapák
  19.11.  Jozef Dóczy
  19.11.  Andrej Kmeť
  19.11.  František Dibarbora
  19.11.  Andrej Žarnov
  19.11.  Jozef Magala
  19.11.  Stanislav Zvolenský
  19.11.  Vincent Polakovič

  Dnes má meniny
  Klaudia

  Zajtra má meniny
  Eugen



    za november 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS