o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Marián Zednikovič / divadlo, film, TV

Marián Zednikovič

Marián Zednikovič
herec

* 15.08.1951 Bratislava
05.05.2007 Bratislava
vzdelanie

1974 VŠMU v Bratislave, odbor herectvo

životopis

Doterajšie pôsobenie
Divadlo pre deti a mládež v Trnave (dnešné Divadlo Jána Palárika)
Nová scéna v Bratislave (od 1980)
Astorka Korzo ´90

Bol zakladajúcim členom divadla Astorka Korzo ´90.
Niekoľko rokov úspešne organizoval Letné Shakespearovské slávnosti na Bratislavskom hrade.

2007 cena Literárneho fondu za celoživotnú tvorbu (in memoriam)

tvorba

Filmografia

1978 Výmysly uja elektróna
Inkognito
1980 Demokrati (Maťko)
1982 Život bez konca
1983 Odchody a návraty
Zbohom, sladké driemoty (Aurel Kyselka)
1984 Drevená krava
Keď jubilant plače
Kto chce získať princeznú
1985 Kára plná bolesti (Majo)
Pětka s hvězdičkou (telocvikár Žížalka)
1986 Utekajme, už ide! (Svätopluk Sysel)
1987 Nové Pištáčikove dobrodružstvá
1988 Holič Britva a duch Vydriduch
1989 Voľná noha (Beno Vichnar)
1990 Dávajte si pozor! (J. Slovák)
Keď báčik z Chochoľova umrie
Modrý Jonatán
1991 Rošáda (smetiar Max)
Tajomstvo alchymistu Storitza (Haralan)
1992 Výstrel na Bonaparta
1994 O krásnej strige
1997 Armagedon na Grbe
Orbis Pictus (vodič)
1999 Fiaker číslo 21
Mučivé tajomstvo
Zborovňa
2000 Chaos
Plášť
2002 Lord Norton a sluha James
2004 Prirodzná smrť

články linky
  Nové DVD s komédiou Utekajme, už ide! venujú Zednikovičovi
  Marián Zednikovič: Veril, že sa vylieči
  Posledná rozlúčka s Mariánom Zednikovičom vo štvrtok
  Zomrel herec Marián Zednikovič
  Marián Zednikovič: Každý mi chce pomôcť

 Staršie články o osobnosti >>
  Letné shakespearovské slávnosti
       
doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.cassovia.sk, www.csfd.cz, www.cfn.cz, Spracovala Monika Remiašová


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 22.10.2017

  Narodeniny/výročie  
  22.10.  Miroslav Šatan
  22.10.  Milan Dragula
  22.10.  Tibor Mikuš
  22.10.  Vincent Hložník
  23.10.  Katarína Poláková
  23.10.  Michal Ninčák
  24.10.  Jozef Ráž
  24.10.  Jiří Brdlík
  24.10.  Štefan Moyses

  Dnes má meniny
  Sergej

  Zajtra má meniny
  Alojzia



    za október 2017


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS