o projekte  | kritériá  | partneri  | PROJEKTY  | kampane  | reklama  | pridajte osobnosť  | kontakt  
Národná agentúra ISSN pridelila portálu
www.osobnosti.sk
ISSN 1338-2403

 
Denne aktualizované.
Osobnosti.sk (online)
 
Aj Vy máte možnosť podporiť Osobnosti.sk svojimi darmi a príspevkami zaslanými na účet občianskeho združenia Osobnosti.sk
4010825928 / 7500 - číslo účtu občianskeho združenia Osobnosti.sk
 
Vítam aktivitu projektu osobnosti.sk a páči sa mi. Častokrát totiž zanedbávame osobnosti vo vzťahu k svojej vlastnej histórií aj vo vzťahu k Slovensku. Cez osobnosti sa poznajú národy a štáty. Osobnosti sú ľudia, ktorí dokážu robiť nielen pre seba, ale aj pre okolie a navyše z ich práce čerpá celá spoločnosť.
Ivan Gašparovič, prezident Slovenskej repulibky
 
Osobnosti sú ľudia, ktorí sa zapísali do dejín a sú autormi niečoho, čo je trvalé a nemá pominuteľnú hodnotu. Čas ukáže najlepšie, ako to vlastne v skutočnosti je. Pretože ozajstné osobnosti nezapadnú prachom.
Ján Filc, člen Výkonného výboru Slovenského zväzu ľadového hokeja
 
Pre mňa je osobnosťou Slovensko ako také. Myslím si, že Slovensko si zaslúži titul osobnosti. A na Slovensku sú to ľudia, ktorí nás takto reprezentujú.
Ján Riapoš, predseda Slovenského paralympijského výboru
 
Projekt Osobnosti.sk si veľmi vážim. Považujem za dobré, že vznikol a že sa etabloval v našom spoločenskom prostredí. Naši ľudia sa takto pripomenú ďalším. Možno to budú pre niekoho vzory, ktoré budú chcieť dosiahnuť. Lebo títo ľudia pomaly, ale isto zaniknú.
prof. MUDr. Pavel Traubner, PhD., dekan Lekárskej fakulty Univerzity Komenského
 
Žijeme v dobe, kedy sa osobnosťami stávajú produkty mediálnych kampaní a hviezdy rôznych reality show. Naozajstný význam pojmu osobnosť degraduje. Skutočné osobnosti sú často krát v úzadí a málokedy poznáme práve ich názor na rôzne problematiky našej spoločnosti. Aj z týchto dôvodov vznikla asi pred troma rokmi myšlienka zrealizovať projekt Osobnosti.sk.
Ing. Viliam Koza, autor projektu, predseda o.z. Osobnosti.sk

Tlačová konferencia k spusteniu internetového portálu Osobnosti.sk.


 
v menách všade 




A B C D E F G H I J K L M N O P P R S T U V W Z

 

.: NAPOSLEDY PRIDANÍ

Ján Čižmár
Ivan Baláž Kráľ
Viktor Hidvéghy ml.
Jozef Majerčík
Róbert Bezák
Ondrej Francisci
Pavel Kapusta


    . veda a vzdelanie
    . spoločnosť
    . politika
    . kultúra a umenie
    . šport
    . médiá
    . biznis




hotelyms.sk


24hod.sk - denník pre všetkých




 Eduard Bindas / divadlo, film, TV

Eduard Bindas

Eduard Bindas
slovenský herec

* 03.01.1926 Strážske
28.10.2012
životopis

V rokoch 1947–1949 študoval herectvo na Štátnom konzervatóriu v Bratislave.
V rokoch 1947–1949 člen Štúdia Národného divadla, 1949–1950 Dedinského divadla, 1950–1955 činohry ŠD v Košiciach, 1955–1956 Divadla Petra Jilemnického v Žiline, 1956–1957 Armádneho divadla v Martine a od roku 1957 až do odchodu na dôchodok člen činohry Novej scény v Bratislave.
Eduard Bindas bol predstaviteľom najmä vitálnych sebavedomých postáv. Uplatnil sa aj v charakterových a komediálnych rolách, tiež sa venoval aj dabingu.

tvorba

Filmografia:

1958: V hodine dvanástej (Helmut)
1959: Kapitán Dabač (nemecký major)
1962-1963: Jánošík I-II (Aurel Révay)
1966: Panna zázračnica (prokurista)
1966: Majster kat (Ali-paša)
1967: Zmluva s diablom
1968: Traja svedkovia (išpán)
1970: Zločin slečny Bacilpýšky (otec)
1972: Človek na moste (feldvébel)
1972: Ďaleko je do neba (četník)
1973: Prípad krásnej nerestnice (Alexander Veber)
1975: Život na úteku (Falták)
1976: Červené víno (učiteľ)
1976: Pozor, ide Jozefína! (predseda MNV Jožino)
1977: Zlatá réva (predseda JRD)
1978: Nie (okresný náčelník)
1978: Poéma o svedomí (Ján Ursíny)
1979: Do posledného dychu (rada)
2008: Mesto tieňov (seriál, 1. časť)

doplňte alebo opravte informácie doplňte linky

Zdroj: www.wikipedia.org; foto:internet


Verzia pre tlač
       

  Dnes je 16.01.2018

  Narodeniny/výročie  
  16.01.  Martina Moravcová
  16.01.  Juraj Švec
  16.01.  Svetozár Hurban Vajanský
  16.01.  Ivan Banič
  17.01.  Ladislav Čavojský
  17.01.  Daniel Gabriel Lichard
  17.01.  Ingrid Timková
  17.01.  Jozef Zsapka
  18.01.  Jozef Liščák
  18.01.  Dionýz Ilkovič
  18.01.  Peter Mihók
  18.01.  Juraj Lehotský
  18.01.  Želmíra Gašparíková
  18.01.  Ján Bukovský
  18.01.  Ivan Alexander Getting

  Dnes má meniny
  Kristína

  Zajtra má meniny
  Nataša



    za január 2018


   pozrite si poradie TOP 51
   rebríček je zostavený podľa    návštevnosti osobností


  2303

  osobností
  v databáze portálu


KTO je KTO?
a
KTO bol KTO?
na Slovensku


 

(c) 2004 - 2010 Občianske združenie Osobnosti.sk | Powered and designed by NWS